Je hebt eindelijk een leuk geboortekaartje gevonden, maar wat ga je daar op zetten? Alleen de naam, datum, en adresgegevens van jullie en jullie kindje? Wil je graag iets meer op je kaartje zetten, een originele tekst, het liefst in het Nederlands? Nederlandse teksten voor op je geboortekaartje passen soms net iets beter voor je gevoel bij je dan Engelstalige teksten.

Pinterest

Zelf krijg ik ook regelmatig de vraag of ik originele Nederlandstalige geboorte gedichtjes weet voor op het geboortekaartje. Daarom ben ik op zoek gegaan naar mooie teksten die je nog niet op elk kaartje tegenkomt. Via mijn pinterestbord vind je al een hele verzameling teksten die je zou kunnen gebruiken voor op je geboortekaart.

Maatwerk

Een uniek geboorte gedichtje speciaal persoonlijk geschreven voor jullie kindje is ook in veel gevallen mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden en prijzen via de website/mailadres van de betreffende auteur.

Rechten, naamsvermelding en vergoeding

De originele teksten en gedichtjes zijn met zorg en liefde gemaakt. Zoek daarom altijd uit wat voor rechten erop de teksten zitten, ga op zoek naar de maker van het gedicht en vraag om toestemming voor gebruik. Zorg ervoor dat je de naam van de maker onder het gedichtje of tekst vermeld, soms wordt er een kleine vergoeding voor het gebruiken van de tekst gevraagd.

Lees ook mijn blog over 3x de liefste en ontroerendste Nederlandstalige geboorteteksten.

geboorte gedichtjes


Related Posts