laat een origineel geboortekaartje ontwerpen

Waarom zou je een geboortekaartje laten ontwerpen, terwijl er ontzettend veel websites zijn waar je zelf een geboortekaartje uit kunt kiezen, en de tekst er in kunt plaatsen en bestellen?

In deze blogpost ga ik jou overtuigen om ook te kiezen voor een geboortekaartje op maat!

Ik heb 5 voordelen voor jou opgeschreven:

1.Tijdwinst

Er gaat vorigineel geboortekaartje Raf bootjeeel tijd zitten in het zoeken naar het perfecte kaartje, zeker als je een beetje perfectionistisch bent of gewoon hoge eisen stelt aan het geboortekaartje. Want je wilt vast hoe cliché het ook klinkt het beste en mooiste kaartje passend bij jullie kindje! En misschien loop je al tijden met een idee in je hoofd voor een geboortekaartje, maar je weet niet waar en hoe te beginnen. Of je bent naar een geboortekaartje wat helemaal past bij het interieur van de babykamer. Dan scheelt het enorm veel tijd als je direct een ontwerper inschakelt die graag met je meedenkt en het kaartje geheel naar jullie wensen ontwerpt. Maar ook als je helemaal nog geen idee hebt wat voor je geboortekaartje je graag zou willen kan de ontwerper jullie helpen met het aandragen van ideeën.

2.Het geeft rust

Een geruststellende gedachte dat het geboortekaartje helemaal perfect naar jullie wensen is gemaakt. En dat je niet steeds het gevoel in je achterhoofd hebt dat je toch niet helemaal tevreden bent het standaard geboortekaartje uit een collectie, maar niets beters kunt vinden. Het kan ook zijn dat je van plan was om zelf een geboortekaartje te gaan ontwerpen, maar dat je er niet helemaal uitkomt, en graag wat tips of ideeën zou willen ontvangen.

3.Kennis en kwaliteit

Een ontwerper heeft ervaring met het ontwerpen van diverse producten, en weet daarom waar op gelet moet worden tijdens het ontwerpen en drukken van een geboortekaartje.

  • Lettertypes er zijn ontzettend veel lettertypes, een ontwerper helpt jullie met het kiezen van het juiste lettertype passend bij de sfeer die jullie op het geboortekaartje graag willen uitstralen.
  • De kleurkeuze en combinatie van kleuren. Er wordt rekening gehouden met het kleurverschil en de kleurprofielen op een beeldscherm en afgedrukt op papier.
  • Tekst komt het beste tot zijn recht als het goed leesbaar is, de juiste regelafstand heeft, en in goede verhouding met het overige ontwerp is. Verder moet je er rekening mee houden dat de teksten niet te dicht bij de rand van het kaartje staan, anders heb je kans dat het er afgesneden wordt tijdens het afwerkproces ( snijden van de kaarten) bij de drukker.
  • Afbeeldingen en foto’s die worden gebruikt moeten juiste resolutie hebben om het goed scherp weer te geven, anders heb je kans dat de afbeeldingen korrelig en wazig worden weergegeven. Wil je graag een foto van jullie kindje op het geboortekaartje verwerken, binnekort schrijf ik hierover ook een blogpost met tips en ideeën over het zelf maken van de foto of waarom je zou moeten kiezen voor een professionele newborn fotograaf. 

4.Ruime keuze en advies bij het kiezen van het mooiste papier en formaten

structuur papierNiet alleen standaard papier, maar ook keuze uit luxere papiersoorten met structuur, kraft papier/karton, glad of mat papier, oudhollands papier ( ook wel geschept papier genoemd). Een ontwerper kan jullie adviseren waarop een ontwerp van jullie keuze het mooiste op welke papiersoort uitkomt. Ook zijn er diverse formaten van het kaartje mogelijk, zoek je een speciale kaartvorm, een geboortekaartje in de vorm van een label, of een enkel kaartje, er is veel mogelijk.

En tot slot het laatste en belangrijkste voordeel:

5.Uniek geboortekaartje

Door een geboortekaartje te laten ontwerpen en illustreren ontvang je een uniek geboortekaartje speciaal en alleen voor jullie kindje. Een mooi aandenken ook voor later, een herinnering om te bewaren en te delen met jullie dierbaren.

Je wilt natuurlijk ook weten of het veel duurder is dan een standaard geboortekaartje die je kiest uit een collectie online of bij de drukker uit een voorbeeldenboek.

Kosten
Dit ligt eraan waar je het mee vergelijkt. Het is inderdaad duurder dan wanneer je een geboortekaartje kiest van een website waarvan je alleen de teksten aan kunt passen. Of als je een geboortekaartje kiest uit een voorbeeldenboek bij de drukker/copyshop e.d. Dit komt omdat deze kaartjes in grote oplagen worden afgedrukt, hoe meer er afgedrukt worden, hoe goedkoper het is.  Een uniek geboortekaartje is daarom ook niet te vergelijken met een standaard geboortekaart waar grote aantallen van gedrukt zijn. Een geboortekaartje op maat ontwerpen kan ik voor je maken vanaf 95 euro, deze kosten komen dan bovenop de standaardprijs van de geboortekaartjes. Wil je alvast een offerte met het complete overzicht? Stuur een mailtje met jullie wensen en ideeën, en ik neem binnen 24 uur contact met jullie op.

Proefdruk

maatwerk geboortekaartjeTot slot krijg je van BrengOver kaartjes altijd een proefdruk op papier ( inbegrepen bij de prijs ) zodat je het kaartje vast kunt houden in het echt, het papier kunt voelen en de werkelijke kleuren kan zien. En je kunt alvast zien hoe het lijkt als de naam van jullie kindje op het kaartje staat!

Overtuigd? Ik help je graag verder met het laten ontwerpen van een uniek geboortekaartje voor jullie kindje. Stuur gerust een mailtje met je vragen en wensen!